Google Analytics

szerda, június 14, 2006

Australia – Japan 3:1 :oD

Mar tegnap is akartam irni ezt a fenomenalis hirt, de aztan elfelejtettem. :o) Minden varakozas ellenere Ausztralia megverte Japant! :o) Nem is kicsit! :o) Most olvastam, hogy raadasul az az egy gol, amit kaptak, az se volt jogos, es a biro bocsanatot is kert utana. (Valami egyiptomi ficko volt, es azt nyilatkozta, hogy vegig azon rettegett, hogy mi lesz a kovetkezmenye a hibajanak, nem fogjak-e megverni az ausztralok, vagy ilyesmi. Az ausztralok pedig csak bugtak (boo), de eszuk agaba sem jutott verekedni… Nem jellemzo… :o)

Mondanom sem kell, hogy az orszag orommamorban uszik! :o) Tegnapelott meg olyan nyilatkozatokat lehetett olvasni, hogy “jo, jo az ausztral csapat, de hat a japanok ellen nincs eselyunk”, erre most meg, hogy nyertunk, mar arrol beszelnek, hogy mennyi eselye van Ausztralianak megnyerni (!) a VBt. :o) Vicces tarsasag. Szerintem mar ez az egy nyert meccs is nagyszeru eredmeny, tekintve, hogy ’74 ota be se jutott az orszag a vébére, raadasul amugy se nagyon ismert jatek itt ez a fajta foci, a ‘soccer’. (Bar most mar egyre inkabb fellenduloben van, mar az iskolakban is valaszthato sportag, stb…) Arra, hogy mennyire nincsenek az emberek kepben a focit tekintve, nagyszeru pelda az, hogy amikor bejutott Ausztralia a VB-re, tobben azt hittek, hogy megnyertuk a VB-t. :o))))

Ma State of Origin is van, (errol mar irtam korabban, Queensland es New South Wales kozotti orok rangado, minden evben megrendezik, haromfordulos, most lesz a masodik fordulo iden. Ilyenkor mindenki beoltozik – hovatartozastol fuggoen bordoba vagy kekbe – es az egesz orszag drukkol, a munkahelyeken nagy kivetitokon nezik a meccset, munka ilyenkor sincs, bar be kell menni, de mindenki a meccsel van elfoglalva. A Bunningsban ilyenkor szoktunk kapni mindig vacsorat is, es persze az egyenruhat sem kell hordani, hanem bordoba oltozik a varos.) Mult heten kikaptunk NSW-tol, remelem, ma nyerunk. (A tavalyi kupa alatt még a korhazban dolgoztam, es a vesztett meccs masnapjan a noverek meg az orvosok is mind fekete karszalagot hordtak… :o)

De hatha ma mashogy alakul. Go Maroons! :o)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az ausztráliai foci felemelkedésével kapcsolatban.

Mikor errõl beszélünk, nem szabad megfeledkeznünk két ideszakadt magyar honfitársunkról: Ürge László (aka Les Murray) SBS tévés/sportkommentátor sok éves áldozatos munkája valamint Frank Loevy áldozatos dollárjai meghatározó szerepet játszanak az ausztrál foci újrászületésében.

Lilla írta...

:o) Nem vagyok meglepve. Gondolom, ma mar orulnek, hogy inkabb az itteni fociba aldoztak, mint az otthoniba... ;)
(Ez csunya volt?)