Google Analytics

péntek, április 28, 2006

Kertész leszek, fát nevelek...

Ezen a hetvegen megint hosszu hetvege volt, immaron harmadszor. (Es meg ezen a hetvegen is igy lesz!) :o)

Igy aztan nekilattunk a kertunk szepitgetesenek. Tobb oranyi veres verejtekes munka utan a kert most ugy nez ki, mint valami epitesi terulet, vagy még inkabb mint ahol bomba robbant. Atom. De igyekszunk a jo oldalat nezni a dolgoknak, es probaljuk meggyozni magunkat, hogy a jelenlegi siralmas helyzet ellenere mar latjuk a fenyt az alagut vegen, es hogy nem sokara gyonyoru, rendezett, gondozott kertunk lesz. Ezt mondjuk.

Maga a folyamat egyebkent nagyon oromteli (eltekintve mondjuk a gombamod szaporodo vizholyagoktol, amik kulonbozo nem vart helyeken bukkannak fol rajtunk a konyortelen lapatolas-asas-gereblyezes-sopres eredmenyekeppen). De peldaul azt a reszt, amikor a piacon vagy a nursery-kben (kerteszet, faiskola, csemetekert, novenylelohely) boklaszunk a megfelelo novenyek meg viragok meg facsemetek utan, na ezt a reszt szeretem. Aztan azt, amikor hazaallitunk a millio foldes cuccal, amit ki kell valahogy operalni a kocsibol, es aztan persze el is kell ultetni, na ezert a reszert mar nem rajongok annyira. De azert tisztesseggel megcsinaltunk mindent most.

Kaptunk a szomszedtol egy csomo tok szep tujat, kisebbeket-nagyobbakat, es hogy ne pusztuljanak el szegenykek mindenfele cserepekben, ezert gyorsan csinaltunk nekik egy ágyást a haz ele, es beastunk beloluk harmat. (A tobbi meg cserepekben varakozik a kovetkezo hetvegere.) A kepeken egyebkent azert ferde még az egyik, mert azt majd csak a fotozas utan kotoztuk meg. :o)

Erdekes volt egyebkent, mert hetvege lévén az emberek jottek-mentek egesz nap az uton, kutyat vagy gyereket setaltattak, vagy csak ugy setaltak, bicikliztek, es szinte mindenki megallt beszelgetni, megdicserte a hazat vagy a viragagyast, nagyon jolesett es motivalt is minket. (Meg persze minden egyes megallas jo alkalom volt arra, hogy kicsit felegyenesedjunk, es beszelgetes cimen pihenjunk kicsit.)

Remelhetoleg egy-ket honapon belul full befejezzuk az elokertet is, meg a hatsot is, es akkor majd csinalunk ujabb kepeket! :)

Nincsenek megjegyzések: