Google Analytics

szombat, április 01, 2006

Kalandjaink az magyar hentesnel es egyeb megprobaltatasok

Szombatra nagyon rossz idot jeleztek elo, thunderstormot, meg minden, de mi ennek ellenere egy csomo programot beterveztunk. Ugy volt, hogy delelott elmegyunk a magyar henteshez, amirol mar olyan sokat hallottunk, es ahova mar regota tervezzuk, hogy megyunk, aztan megyunk a halboltba lampat venni, mert kiegett az akvariumban a vilagitas, aztan bemegyunk Balazs magyar kollegajaekhoz (Feri+Erika) egy oracskara, hogy megnezzuk a hazukat, meg kicsit dumaljunk, aztan delutan 3-ra megbeszeltuk, hogy talalkozunk egy frissen Brisbane-be erkezett magyar parral (Adina+Szasza) a Mount Coot-tha kilatoba, majd haza, es esetleg este lemegyunk a topartra a szabadteri filmvetitesre itt nalunk a lakoparkban. (Szaszaekkal eredetileg barbizni akartunk a Roma parkban, vagy valahol, de aztan a rossz idore valo tekintettel benyulaltunk, es gondoltuk, hogy akkor inkabb menjunk , az fedett is kicsit, a biztonsag kedveert. )

Penteken voltunk Melieknel vacsorazni, Meli isteni kinait fozott, es bar az eso miatt posszumot etetni nem tudtunk menni, azert igy is nagyon jol telt az este. :o) Oket is elhivtuk a masnapi delutan 3 oras Mt Coot-tha-i talalkozora. (Hogy ne legyunk egyedul, ha esetleg kiderul, hogy Szaszaek titkon valami emberevok, vagy ilyesmi...) :o)

Szombat reggel - a fakat kitepo thundrestorm helyett - verofenyes napsutesre ebredtunk, ami maris jo inditas volt a napnak. Aztan osszeszedelodzkodtunk, bekeszitettuk a hutotaskat a hentesre, meg minden. Csak a kocsiban jottunk ra, hogy sajnos Balazs bent hagyta az irodaban Feriek cimet, es se telefonszamunk hozzajuk, de cimunk... Jol kezdodik... Aztan nagy nehezen talaltunk egy nevjegykartyat, amit Erika meg a Nagy Magyar Nyarbucsuztato alkalmaval hagyott ott nalunk, ez megmentette a becsuletunket, es vegre elindulhattunk.

Eddigre az eredeti idobeosztasunkhoz kepest mar egy jo ora csuszasban voltunk, ugyhogy gyors merlegeles utan a halboltot gyorsan levettuk a mai teendok kozul, es egyenesen a henteshez indultunk. Odaerve egy kisebb allam teljes lakossaga fogadott minket, allatira tele volt a bolt. Sorszamot kell huzni, es az alapjan sozlgalnak ki. (Ez jo, mert legalabb nem kell sorbaallni.) Kicsit megijesztett, amikor kihuztama magunk 85-os szamat, es a hangosbemondo meg csak a 29-est hivta... De vegul is nem volt veszes a varakozasi ido, legalabb jol korulneztunk. Vettunk magyar gulyaskremet, pirosaranyat, pirospaprikat, egy adag marcipant, 4 par debrecenit, es egy oldal zsirszalonnat! Kiserletkeppen vettem egy uveg francia gyartmanyu gesztenye pasztat is, hatha abbol tudok valamilyen uton modon gesztenyepuret eloallitani.

Aztan a hentes utan Ferihez es Erikahoz mentunk vendegsegbe, ahol ismet ettunk a meltan elhiresult isteni hazi kolbaszukbol, valamint hazi kenyerbol, hazi joghurtbol, es hazi gyumolcslebol is! Teljesen megirigyeltuk oket, hogy milyen jo, hogy ennyi mindent elo tudnak allitani maguk, ugyhogy mi is nagy lelkesen nekialltunk a ‘farmerkedesnek’, es mikor hazaertunk, rogton nekialltunk hazikenyeret sutni, es gyumolcslevet is facsartam. :o). Mikor mondtam Erikanak, hogy mennyire vagyom igazi otthoni gesztenyepurere, de hogy eddig meg nem sikerult reprodukalnom azt az izt, siman elokapott a hutobol egy adag – nem meglepo modon szinten sajat keszitesu – gesztenyepuret, aminek hihetetlen modon orultem, es alig vartam, hogy hazaerjunk, es befaljam az egeszet! :oD

Nagyon szep volt kulonben a hazuk is, mindenfelet maguk csinaltak benne, igazi hangulatos haz, egyedi, szinteltolasos, belul tiszta faburkolasu, meg minden. Le voltunk nyugozve.

A vendegseg utan szaladtunk a Mount Coot-tha-ra, mert ott beszeltuk meg a talalkozot Szaszaekkal meg Meliekkel. Az ido meg mindig gyonyoru volt, es eszmeletlen kilatas nyilt fontrol a kilatobol. Majdnem sotetedesig dumaltunk ott fent, aztan hirtelen elhatarozasbol autoztunk egy jo 50 kilcsit, hogy elmenjunk halvacsorazni Redcliffe-re a Morgans’-be. Ugy is lett, majdnem 11 ora volt, mire hazaertunk. Jol eltelt a nap…

Nincsenek megjegyzések: