Google Analytics

vasárnap, április 09, 2006

Kondalilla es a krokodil

Szombaton az elozetes tervek szerint felkerekedtunk Tibekkel, Rekaekkal es Szaszaekkal, hogy ellatogatunk a Mapleton vizeseshez, valamint Montville-be, es ugy egyaltalan csak ugy setalgatunk, kirandulgatunk a kornyeken. Ugy is lett.

A Mapleton Falls (amit talan talalobb lenne mondjuk Mapleton-csak-hatulrollathato-csordogalo-vizérnek nevezni) kisse csalodast okozott szerintem, mert elindultunk szepen a jelzett turista uton, ami mindjart az elso harom meter utan atment egy kis vekonyka patakocska szerun, de mi gyanutlanul tortunk elore a vizeseshez, amikor egy jo feloranyi-oranyi setalas utan visszaerkeztunk a kocsikhoz, vizeses meg sehol... Megneztuk a terkepen, es hat sajnos az a kis patakocskanak is csak joindulattal nevezheto dolog volt a vizeses szinte rogton a parkolo mellett, de mondjuk azert becsuletere valjon szegeny kis vizesesnek, hogy ez azert csak a teteje volt, es azert tenyleg szep vizeses zudult ala onnan, csak azt valahogy sehogy sem lehetett latni... :o( Raadasul lattunk egy kigyot is, ami kicsit fokozta az elmenyt. :o)

Mindenesetre ugy gondoltuk, hogy ha mar itt vagyunk, akkor kiranduljunk le a kicsit odebb levo Kondalilla nevu vizeseshez, mert az legalabb nagy. Elotte piknikeltunk kicsit egy reten, ahol pedig lattunk egy lace monitort, ami egy krokodilhoz hasonlit kisertetiesen, csak annal azert kisebb, ez nem nagyobb egy jo masfel meternel. (Kepek kesobb.) Jol megneztuk, aztan leultunk kajalni. Nehany perc mulva ez a lace monitor nevu hüllő kepzodmeny csatlakozni probalt hozzank az ebedloasztalnal, aminek mi mondjuk nem orultunk annyira. Kezzel-labbal probaltuk elkergetni, nem sok sikerrel. De vegul is egy vad pulykat izgalmasabbnak talalt az a dög, es elvonult magatol.

Aztan elmentunk Montville-ba, ahol vettunk kezzel keszitett fudge-ot, hosszasan elidoztunk egy kreativ jatekboltban, majd pedig megtekintettuk a helyi cukorkabolt cukorkakeszito bemutatojat.

Innen irany a Kondalilla vizeses. Magahoz a vizeseshez csak 5-en mentunk le, Tib, Szasza, Adina, Balazs meg en, mert Verocsnak nagyon megfajdult a feje aztan a hasa szegenynek, es Rekaek fent maradtak vele a parkolonal a reten. Az ut itt sem volt hosszu, viszont gyonyoru volt a kilatas mindenhonnan, es maga a vizeses itt sem volt lathato (mert keso leven nem mentunk eleg messzire), de a lagunaig lementunk, ahol furodhettunk volna is, de nem furodtunk, mert JEGHIDEG volt a viz. De egyszer azert majd kiprobaljuk. ;o)

Képriportom az egesz esemenysorozatrol majd csak kesobb erkezik (amikor majd megkapjuk a fenykepeket Szaszaektol meg Tibektol). :o)

Nincsenek megjegyzések: