Google Analytics

szerda, március 15, 2006

6 evesen Montville-ben

A hetvegen volt a 6. hazassagi evfordulonk. Mar korabban elhataroztuk, hogy ez alkalombol ellatogatunk Montville-be, ami egy nagyon kedves, egeszen europai hangulatu kis falucska tolunk nem messze a Sunshine Coaston.

Sajnos az ido nem alakult valami szepen, elegge logott az eso laba egesz nap, es szemerkelt is szinte folyamatosan, de nem hagytuk magunkat megzavarni. :o) Elozetes terveinket kovetve delelott kimentunk az Eumundi Marketre, mert kineztunk ott olyan fuggony rojtokat (vagy miket), amik kagyloval vannak diszitve, es olyat szerettunk volna venni a halonkba, a fuggonyokre meg a baldahinra. Meg is vettunk, nagyon szepek szerintunk. :o)

A piacon volt ket nagy puputeve is, de nem volt forgalmuk, ugyhogy csak uldogeltek szegenykek, es le voltak takarva az eso elol satorponyvaval. Meg is nezegettuk oket kozelebbrol, es olyan hihetetlen hosszu szempillajuk van, hogy csak na. Ami az esoben persze jol johetett nekik, mert elvezette a vizet a szemukbol. (A sivatagban persze ketlem, hogy az eso kivedesere jott volna letre nekik ez a szep hosszu bociszempilla... De biztos valamire jo ott is. Biztos a homokfuvas ellen, vagy valami.)

Kicsit setalgattunk meg ott, nagyon szeretjuk ezt a piacot, olyan hihetetlen jo hangulata van, es mindig lat az ember valami erdekeset. Kaptam Balazstol egy szep kis fulbevalot, amilyen volt mar nekem regebben is, csak nyoma veszett, es most meglattuk megint ott a piacon, es meg is vettuk.

Aztan a szemerkelo esoben - ami azert volt leginkabb bosszanto, mert megint csak a jo kis leveheto tetonket akartuk elvezni az uton... - szoval a szemerkelo esoben elindultunk Montville fele. Mar utkozben is lattunk a hegyekben igazi otthoni, vagy inkabb bajor stilusu hazakat, ami igazi melegseggel toltotte el a szivunket. (Ami egyebkent nagyon jol jott, mivel elegge huvos volt az ido...)

Mire odaertunk, nagyjabol el is mult az eso, es fantasztikus jot setaltunk ebben kis falucskaban, ami nagyjabol egyetlen gyonyoru girbe-gurba hegyi utcacskabol allt, de azt vegig picurka boltocskak, kavehazak, ettermek, galeriak, kezmuves boltok boritottak. Kicsit olyasmi volt, mint mondjuk Szentendre foutcaja, vagy talan inkabb Hollokoe.

Volt peldaul egy boltocska, ami ugy emlekszem valami karacsonyi bolt neven futott, es csupa karacsonyi dolgokat arult, egesz evben. Diszeket, koszorukat, karacsonyi mintas mindenfele textiliat, fahej es vanilia illatu mindenfelet, fenyoagat, ilyesmiket. Aztan jartunk tiffany lampakat es ehhez hasonlokat arulo boltban, gyonyoru kezzel faragott fabutorokat aruloban, kezzel keszitett csokolade bolt ketto is volt az utcaban, aminek mar az illataval is elteltem, volt ugyanigy cukorka keszito bolt, es persze millionyi kulonbozo stilusu galeria. Volt egy regies tipusu lakberendezesi targyakat arusito bolt is, olyan angolos, csipkek mindenhol, feher antikolt butorok, porcelan babak, ilyesmik, es a bejarat elott volt egy ugyanilyen stilusu feher odon karosszek, benne egy autos magazinnal... Mint megtudtuk, ezt az 'unatkozo ferjeknek' tettek ki, amig a felesegek bent nezelodnek a boltban.

Hazassagi evfordulonk leven gondoltuk egyszer elunk, es ebedre beultunk abba az etterembe, amelyiknek a leggyonyorubb kilatasa nyilt a hegyekre, az etlapot meg se neztuk. (Ez rosszul is elsulhetett volna, de vegul is nem volt baj.) Balazs gorgonzola sajttal elkeszitett burger-t evett friss salataval es sult hagymakarikakkal, en meg roston sult lazacot petrezselyem martassal es szinten friss salataval. Nagyon finomra sikeredett az ebed, es a levego meg kilatas is lenyugozo volt. Ebed utan valasztottunk egy sutit is, isteni finom puha kremes karamellel a tetejen. Nyami. Ezek utan a hegyes-volgyes utcacska mar nem is tunt annyira hivogatonak, mar minden lepest megereztunk... :o) De azert setalgattunk meg picit, aztan hazafele vettuk az iranyt. Maga a hazafele vezeto ut is lenyugozo volt, kar, hogy az ujra szemerkelo eso miatt nem tudtuk maradektalanul elvezni. Mindenesetre biztos, hogy nem most jartunk ott utoljara...

Nincsenek megjegyzések: