Google Analytics

csütörtök, március 02, 2006

Itt van a tel, itt van ujra

El sem hiszem. Hideg van. FAZUNK. Reggelre szabalyosan libaboros a karom, ugyhogy elo is keresem most mar lassan a hosszulabu pizsamamat. Meg persze a Balazset is, o se fazzon mar. Mar a mult het vege fele is gyanus volt, hogy a reggeli zuhanyzasok alkalmaval megnyitottam a melegvizes csapot is!!! Ez mar honapok ota nem fordult elo, igy valoban nagy meglepetest okozott. Arrol nem is beszelve, hogy levest meg teat kivanok enni estenkent, ami megint csak arra vall, hogy bizony bekoszontott a tel. (Mert egesz nyaron leginkabb fagyit kivantunk enni lefekves elott... :)

Ez persze otthoni viszonylatban egyaltalan nem meglepo, na de itt??? A tropusokon??? ;oD Sajnos havazasnak nyilvan nyoma nincs, ellenben az eso az megallithatatlanul szakad. Ami pedig azert kulonosen elsozmorito, mert a hetvegere fergeteges bulit szerveztunk, idecsoditettunk egy csomo embert, a Nagy Magyar Nyarbucsuztatora, amit szegyen szemre el fog mosni az eso. :( (Nem esunk azert ketsegbe, mert majd behuzodunk hozzank a hazba, dehat amolyan igazi csalados-kertes-parkos-onfeledt-tavaszi-mulatsagot terveztunk, nem pedig hazba-bezsufolodos-azott-kisbaranyszagut. :( Hat, igy jartunk. Azert még remeljuk a legjobbakat.
A buli mas tekintetben jonak igerkezik, korulbelul 45 fore szamitunk, koztuk gyerekek is. A vendeglatas 'bring-a-plate' jellegu lesz, ami azt jelenti, hgoy mindneki hoz egy tanyernyi valamit az asztalra, es mindent bedobunk a kozosbe. Ez nagyon jolbevalt vendeglato modszer errefele, kulonosen ekkora tomeg eseten nagyon kenyelmes. Es vegul is igy senkinek sem megterhelo a vendegseg. Most leginkabb csak sos + edes sutik meg ilyesmik lesznek, amihez nem kell konkretan leulni egy tanyerral, es ugy enni, hanem csak ugy beszelgeteskozben, akar allva is, be lehet kapkodni mindenfelet. Ez a terv.

En peldaul ugy tervezem, hogy fasirtgombockákat fogok sutni, valamint egy tepsi rakoczi turost. Es csinalok meg nehany féle 'kencét', korozottet, ilyesmiket, meg vagy sutok, vagy veszek valami fini kenyeret, es arra rakenegetheti maganak mindenki, amit kivan. Ja, es almasretes is sutok, de ez most csak olyan kiserleti almasretes, mert a multkor vettem konzerves almat (!), ami olyan pici kockakra osszeapritott alma, es maradt belole, es azt el akarom hasznalni. Imádom az almás sutiket, de mivel legtobbszor csak ad hoc jelleggel sutok, ezert nem szeretem oket sutni, mert bazi sok ido elmegy a pucolassal + reszeléssel. Ugyhogy ha ez a kockázott alma bejon, akkor reszkessetek almás sutemenyek, eljott az en idom! (Vagy a Ti idotok?)

A vegkifejletrol a kesobbiekben erkezik hiradas. :)

Nincsenek megjegyzések: