Google Analytics

vasárnap, március 26, 2006

Ehes posszum naranccsal almodik

Ahogy Balazs is mondta, tenyleg csak a vasarnap maradt nekunk a kozos hetvegezesre. :o) Ugyhogy ki is hasznaltuk. ;o)

Uuuugy volt, hogy reggel jo koran felkeltunk, melegen sutott a nap (a hasunkra), szepen megreggeliztunk, aztan - gyonyoru verofenyes ido leven - felkerekedtunk, es elmentunk Malenybe (nyitott tetovel!!! Es meg az eso sem esett!!!! Jipiii!). Maleny a multkori Montville-hez hasonlo kis falucska, kozeleben egy vizesessel.

Utkozben megalltunk most annal a nagy hatalmas hordo alaku apuletnel, boraszatnal, amit a multkor lattunk utkozben, es be is mentunk bort kostolni. :) 4 félét kaptunk, (ingyenes), nagyon finomak voltak, de vegul nem vettunk, mert annyira azert nem voltak jok es eleg dragak is voltak.

Malenybe erkezve ujabb kis tortenelmi falucskat lathattunk, es mindjart be is vagtattunk az egyik peksegbe, ami a 'svajci pekseg' nevet viselte. Remeltuk, hogy tele lesz finom europai sutikkel, pereccel, ezzel-azzal, es volt is nehany finomsag, de tobbsegeben a tobbi ausztral peksegben fellelheto sutiket arultak. Ettunk azert egy sos perecet, Balazs meg egy franciakremeshez hasonlo sutit, es jollakottan folytattuk utunkat fel a hegyekbe, ahonnan gyonyoru volt a kilatas (fenykepezot sajnos nem vittunk, de majd legkozelebb viszunk), a levegot is harapni lehetett, es fontrol lattunk egy nagy tavat, ahova aztan lementunk setalni. (Lake Baroon)Ott lent a tonal krokodil szeru hullok maszkaltak, vagy 10-15, valami leguanok lehettek, ijeszto kinezetuek, de valoszinuleg teljesen artalmatlanok, mert az ott piknikelo emberek nem feltek toluk, a gyerekeket is egesz kozel engedtek hozzajuk. Ugyhogy mi is batran viselekdtunk. ;)

Setalas kozben pedig felfedeztunk egy 'hotelt', vagyis igazabol nem is hotel volt, hanem fa bungallok voltak epitve a fak tetejere, es ott lehetett megszallni. Fa hid vezetett fent a fak kozott egyik bungallotol a masikig, komoly kis utrendszer volt, mert osszesen 11 kis haziko volt elrejtve a fak lomjaiban. Korbe is vittek minket, es az egyik hazba be is mehettunk, hat valami fantasztikus az egesz!!! Mint egy mese haz!!!! Minden fabol benne, tele azokkal a gyokerekbol kifaragott butorokkal, kandallo ott fent, jacuzzi, minden, amit el tudsz kepzelni. A kilatas is meses, minden!!!! Leirhatatlanul gyonyoru volt! Kezzel faragva minden, meg a fahidakon is kis szobrocskak voltak belefaragva a korlatba, meg minden, valami hihetetlen. Persze, nem olcso a dolog, majdnem 300 dollar egy ejszaka, de meses.

Ezek utan mar hazafele vettuk az iranyt, mert delutan 2-re az uj szomszedok athivták egy italra az egesz utcat, ott voltunk 5-ig, dumaltunk, nagyon helyesek ok is, meg a tobbi szomszed is, akiket eddig nem ismertunk. Jol ereztuk magunkat, es a szomszedsag el is hatarozta, hogy legalabb havi gyakorilsaggal ossze kellene jonnunk, mindig masnal, dumalni, iszogatni, barbizni.

Aztan Meliek hivtak, hogy menjunk veluk pizzazni, ugyhogy el is mentunk, bar mi halat ettunk, de jot dumaltunk, aztan egyutt kimentunk a botanikus kertbe, (mar jocskan este volt, 8 ora korul), vittunk narancsot, hogy megetessuk a posszumokat. Ugy is lett, rengeteg posszumot találtunk, falták a narancsot, kozben agyon gyomoszoltuk oket, ezek meg hagyták, csak nyeltek befele a narancsot. :o) Jopofak voltak, mert fogtak a 'kezukben' a narancsgerezdeket, es pont ugy ettek, ahogy mi is ennenk ebben a helyzetben, hogy fogjak a ket szelet a gerezdnek, es kirágcsálják a narancs husat a hejabol. Nem tudom pontosan, hanyan lehettek, de szerintem vagy 15 biztos volt, kisebbek-nagyobbak, batrabbak es gyavabbak is. A batrak jartak legjobban, mert azokat agyon etettuk. A vegen el is nyult az egyik, remeljuk, nem oltuk meg oket... :o) Asszem, megyunk ezen a heten is! :o)

Este 10 korul ertunk haza, es akkor pedig mar csak beajultunk az agyba a faradtsagtol, de nagyon jo vasarnapunk volt, karpotolt a kimaradt szombatert!!!!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jo lehetett ez a kirandulas. Remelem, lesz alkalmunk egyutt BBQ-zni. Vagy Nalatok vagy nalunk majd :-). Hayim

Névtelen írta...

Koszi Hayim, mi is remeljuk! ;)