Google Analytics

csütörtök, március 23, 2006

Larry, a hurrikan

Vagyis inkabb ciklon. Igen, azt hiszem ciklon. Legyen az. Vagy cyclone. Vagy valami, de nagyon erosen fuj, az biztos. :o( Mondtak ma a miniszteriumban, hogy valami irodankat fent Innisfail-ben el is fujta a szel a maga 290km/oras sebessegevel... De nem serult meg senki.

Reggel irt Edesanya, hogy mondtak otthon a hirekben, hogy valami oriasi gáz van itt nalunk, hogy Ausztrália déli (!) partjait elerte Larry, a tropusi hurrikan, es hogy hazak doltek ossze Melbourne kornyeken (!), stb.
Victoria allamot es QLD-t is fenyegeti, es kilakoltatasok varhatok.

Nagyszeru. Csak a felreertesek elkerulese vegett: Szegeny Melbourne még vagy 2000 km-re van tolunk is delre, es mar minket se ert a hurrikan itt Brisbane-ben, nem hogy oket. QLD-et pedig nem csak fenyegeti a ciklon, hanem ott pusztitott. Azt mondjak egyebkent, hogy mivel nagyon sok banan- es cukorultetvenyt tarolt le, ezert a banan ketszer ennyibe fog kerulni nem sokara. :o(

Most kulonben az itteni hiradasok egy masik ciklonrol is szolnak, Wati-rol, ami meg csak most jon, es lehet, hogy ez jon majd delebbre is. De remelem, nem sokkal. ;o) Ember egyebkent nem serult most sem, csak hazak, es novenyek mentek tonkre. :o(
(Nem tudom kulonben, hogy miert is adnak neveket ezeknek a hurrikanoknak-ciklonoknak, Larry, Tracy, Jim, igy kicsit 'csaladtagnak' erzi az ember ezeket a szerencsetlen hurrikanokat, ahelyett, hogy utalna oket... )

Nincsenek megjegyzések: