Google Analytics

szerda, március 22, 2006

Commonwealth Games - avagy Hajra Ausztralia!

Eljott a kanaan az Ausztraloknak, itt a Commonwealth Games!!!! Ez kicsit olyan, mint mondjuk otthon az Europa Bajnoksag, ugyanis nincs itt az osszes orszag, csak azok, akik annak idejen az Brit Birodalomhoz tartoztak. (Ezek mondjuk Ausztralia, Anglia, Kanada es Uj-Zeland kivetelevel mind pici apro szigetek, amiknek nagy tobbsegerol nem is hallottunk eletunkben.) A hagyomanyos olimpiai sportagak mellett ilyenekben versenyeznek, mint bowling, tollaslabda, krikett, squash, stb...

Ez az egesz azert vicces, mert korulbelul mig ezt a mondatot irom, biztosan legalabb 10 ermet nyernek az ausztralok ebben-abban. :o) Viccesek, mert ok is belatjak, hogy azert ez a verseny nem egeszen realis, es peldaul az esti hiradoban mondtak tegnap a hirolvasok egymasnak, hogy 'ugye milyen konnyu igy ermeket nyerni, hogy nincsenek itt se az azsiaiak se az europaiak?' Szoval ok is erzik a helyzet 'komolysagat'. Mindenesetre nagyon lelkes az orszag, es buszke minden atletajara, hiszen gyakorlatilag szinte minden sportagban az ausztralok nyernek. (Ami persze nem olyan nagy dicsoseg, ha azt vesszuk, hogy peldaul vannak olyan szigetorszagok a resztvevok kozott, akiknek a teljes lakossaga(!) tesz ki csak mondjuk egy komplett bowling csapatot...)

Es azt persze mondanom sem kell, hogy ausztral resztvevok kozott is vannak magyarok, peldaul a diszkoszveto Monique Nacsa (aki mellesleg foallasban bortonor itt Brisbane-ben) valamint a triatlonos Harrop Loretta. (Es biztos van meg tobb is, de en csak ezekrol tudok egyelore.)
Mindenesetre HAJRA AUSZTRALIA es HAJRA MAGYAROK! :oD

Nincsenek megjegyzések: